Kinderdag

Op 1e Pinksterdag (4 juni) is het Kinderdag. De hele dat zullen er leuke en gave activiteiten te doen zijn rondom De Oude Aarde.

Kinderdag programma:

Crystal Hunting
Kom van alles te weten over de mineralen en fossielen die je te zien krijgt in het museum aan de hand van een spannende speurtocht.

The Gold Rush
Ga op zoek als een echte cowboy naar ‘goud’ in de Kristallenvijver, en wordt een echte goudzoeker! Pas op! Goudkoorts is verslavend!

Crack a Geode
Heb je ooit een 44 miljoen jaar oude Mexicaanse kristalbol gekraakt? Ontdek zelf de inhoud van deze mysterieuze bollen.

Workshop Animals Business
Altijd al een staart van een rat willen voelen of een fret willen aaien? Of ben je benieuwd of een stinkdier nu echt stinkt? Kom dan naar deze leerzame workshop van Leander en Marte.

Worshop Crystals and Colours
Mad Scientist (gekke wetenschapper) Dr. Chielos en zijn hulp gaan je alles vertellen waarom Kristallen een bepaalde kleur hebben doormiddel van een proefjes. De dokter is iets verstrooid, dus hij kan jouw hulp vast goed gebruiken.

Fun with Fossils
Voor de allerkleinsten hebben we ‘fossil rubbing’. Ze ontdekken verschillende fossielen doormiddel van het wrijven met een potlood over papier.

Leander Oonk komt naar de kinderdag!                              

Altijd al een staart van een rat willen voelen of een fret willen aaien? Of ben je benieuwd of een stinkdier nu echt stinkt?  Kom dan op eerste Pinksterdag  naar de Kinderdag van De Oude Aarde.

Leander Ook en Marta ten Broeke, oprichters van ‘Happy pet – Happy you, delen hun passie voor verschillende diersoorten. Deze gediplomeerd diergedragsdeskundigen leren je alles over het beschermen van de natuur en alles wat hierin leeft. Samen hebben zij veel verschillende diersoorten waarmee ze iedereen weten te verwonderen. Je kunt het zo gek niet bedenken; van tamme rat waar veel moeders de rillingen van krijgen tot een stinkdier waar veel mensen de neus voor dicht knijpen!

De dieren die zij meebrengen tijdens de kinderdag zijn dermate getraind en tam, misschien mag je ze zelfs wel even aaien! Kortom een boeiende en leerzame uitleg over dier en natuur!

 

Voor meer foto's kijk op onze Facebook pagina