Menu

Geneeskrachtige edelstenen

Het is al vele eeuwen bekend dat edelstenen en mineralen beschikken over een eventuele geneeskrachtige werking.

Deze stenen werden als amulet of zegel gedragen. Soms werden de geneeskrachtige stenen voorzien van inscripties en afbeeldingen.

 

Op dit moment is de geneeskrachtige werking van stenen weer helemaal in. Steeds meer mensen gebruiken geneeskrachtige stenen weer om klachten en problemen te verminderen of voorkomen.

Het is zowel mogelijk om de geneeskrachtige stenen als sieraad te gebruiken, maar je kunt ze ook in je huis plaatsen.

 


 

Als U een bepaalde steen zoekt kunt U via onderstaande knoppen hiernaar navigeren.

Voor het zoeken op kwaal/werking raden wij aan om de zoekbalk rechts onder op de website te gebruiken voor het snelste resultaat.

 

Agaat

Kalmerend, troost, tegen pijn en doofheid, helpt bij het vinden van innerlijke talenten.

Amazoniet

Tegen incontinentie en zwaarlijvigheid als gevolg van vochtophoping, helpt afvalstoffen af te voeren, ook geestelijk een reinigende edelsteen; geeft geestelijke rust en verdrijft vermoeidheid, hyperactieve kinderen vinden rust.

Amethyst

Behoedt voor onmatigheid, geeft kalmte, innerlijke rust, evenwichtigheid, tegen migraine en andere soorten hoofdpijn, slapeloosheid, zwellingen in pols en knie, stimuleert scheppend denken en het vinden van nieuwe ideeen, tegen dronkenschap en katers.

Andalusiet/Chiasoliet

Zeer krachtige heelsteen voor het bewegingscentrum in de hersenen en daarmee verbonden spieren en zenuwen. Slaap wordt beter gereguleerd. Zorgt voor harmonie in het gezin en versterkt familiebanden.

Apachetraan

Harmoniseert door stress ontstane problemen met de stoelgang, maag en darmstoringen en beschermt tegen maagzweer en maaginfecties. Versterkt de intuïtie en zet depressie om in levensvreugde.

Aquamarijn

Tegen tranende ogen, eczeem, allergie, hooikoorts, sinusitus en een opgezette schildklier, is goed voor de slijmvliezen en het terugkrijgen van reuk.

 

Aventurijn

Geeft rust, zelfbeheersing, tegen alle huidaandoeningen, eczeem, jeuk.

Apatiet

Zorgt voor goede doorbloeding van de dunne darm en daardoor betere stoelgang, ook ontstaat hierdoor een gevoel van tevredenheid en evenwichtigheid.

Aragoniet

Tegen overgevoeligheid, spanning en woede. Stabiliseerd en is aardend.

Azuriet

Heeft een positieve invloed op het zenuwsysteem. Als ‘sterrensteen’ versterkt hij het concentratievermogen. Stabiliserend voor opgroeiende kinderen die het gevoel hebben niet begrepen te worden.

Barnsteen

Helpt bij gewrichtspijn, ondersteunt het genezingsproces van keelaandoeningen, verkoudheden en bronchitis, schenkt levenskracht en beschermt tegen angst, problemen, depressie en zware vermoeidheid, verlicht de pijn bij tandvorming van baby’s.

Bergkristal

Werkt reinigend, overwint angst, tegen negatieve aardstralen, rugpijn, evenwichtsstoornis, onpasselijkheid, wagen- en zeeziekte, stelpt bloeding, verdrijft heimwee.

Beryl

Tegen diarree, maag- en darmontsteking, beschermt avonturiers en reizigers.

Brazilianiet

Helpt bij ziektes in de hersenen, ruggenmerg en het zenuwsysteem. Geeft zelfvertrouwen om je beter uit te drukken tegenover andere mensen en daardoor meer levensvreugde.

Calciet

Alle kleuren calciet zijn goed voor de botten, gebit, nagels en het haar, oranje calciet maakt blij, blauwe calciet versterkt het zelfbewustzijn en laat ons in de toekomst kijken, groene calciet zorgt voor een goede bloedsomloop en werkt ontspannend en verwarmend, manganocalciet reguleert de stoelgang en stofwisseling en zorgt voor evenwichtigheid.

Carneool

Geeft ondernemingslust en levensmoed, helpt tegen krampen, koorts, infectie, suikerziekte, zenuwpijn, bloedvergiftiging, te lage bloeddruk en nachtmerries.

Celestien

Als geode zorgt het voor een ongekende warmte, liefde en trouw tussen familieleden. We beleven een harmonie die zorgt voor meer vreugde en tevredenheid.

Chalcedoon

Maakt blijmoedig en bedachtzaam, helpt tegen depressie en vergiftiging.

Charoit

Werkt vochtafdrijvend en helpt dan ook tegen zwaarlijvigheid en cellulitus, verscherpt het inzicht in jezelf.

Chrysocolla

Beschermt kinderen tegen vergroeiingen aan de wervelkolom en botten, door de aanwezigheid van koper ook goed tegen reuma en rugpijn, versterkt en verbetert communicatie in de relatie.

Chrysophraas

De steen van het hart, beschermt tegen zuurstofgebrek in het bloed, verbetert de bloedsomloop en te hoge bloeddruk, schenkt rust en evenwichtigheid en helpt een gebroken hart te helen.

Citrien

Doet vermoeidheid verdwijnen, maakt vrolijk en werkt zenuwsterkend.

Dumortiriet

Heeft koortsverlagende eigenschappen en beschermt tegen infecties en ontstekingen.

Fluoriet

Ontslakt en reinigt het lichaam en beschermt de aders en bloedvaten tegen verstopping en verkalking, violette fluoriet versterkt de concentratie, groene fluoriet helpt tegen astma en allergische reacties, blauwe fluoriet is goed tegen infecties, griep en verkoudheid, gele fluoriet activeert de milt en beschermt tegen nier- en blaasinfectie.

Girasol

Geeft mensen die vastgeroest zitten in een patroon, de mogelijkheid om deze te doorbreken. Helpt ontdekken dat je niet te oud bent om nieuwe plannen voor het leven te maken, om nieuwe vrienden of een nieuwe baan te vinden en inspireert tot seksueel verlangen.

Goudtopaas

Is goed voor de innerlijke organen, activeert en beschermt het hart, de bloedsomloop, lever en bloedvaten, werkt goed tegen ziekte en infecties, brengt vreugde, vrede, een zonnig humeur en een verscherpte intuitie, weert valse vrienden.

Granaat

Versterkt de wilskracht, doorzettingsvermogen, troost bij depressie, sterkt het hart.

Grossulaar

Erg goed voor de botopbouw en botvorming, zorgt voor toename van eiwit in de botten, waardoor ze weerstand opbouwen en minder snel breken, versterkt een positieve levensinstelling en wilskracht.

Heliotroop

Troost bij tegenslag, geeft moed, opmerkingsgave, tegen aambeien en neusbloeding, beschermt gedurende zwangerschap en de bevalling.

Hematiet

Beschermt het bloed tegen ziektes, bloedarmoede en de bloeddruk word gereguleerd, tegen menstruatiepijn, schenkt spontaniteit, levensvreugde, moed en wilskracht.

Hyacint

Stimuleert reiniging van de nieren, goed voor de lever, pancreas (alvleesklier) en milt, steen voor geestelijke wijsheid, verbetert gericht denken en begeleidt ons in onze dromen.

Hyaliet

Geeft mensen die vastgeroest zitten in een patroon, de mogelijkheid om deze te doorbreken. Helpt ontdekken dat je niet te oud bent om nieuwe plannen voor het leven te maken, om nieuwe vrienden of een nieuwe baan te vinden en inspireert tot seksueel verlangen.

Howliet

Verbetert de stofwisseling en de stoelgang, helpt ook tegen ontstoken mondslijmvlies en andere ontstekingen aan hals, bevat calcium en is dus goed voor botten en tanden, helpt bij het vinden van innerlijke rust.

Ioliet

Heeft een helende en activerende werking op de maag en de darmen, leert om verantwoordelijkheden te accepteren en beter te kunnen genieten.

Jade

Steen van de vijf deugden: wijsheid, gerechtigheid, barmhartigheid bescheidenheid, en moed, beschermt de nieren tegen nierkwalen, bevordert een voorspoedige bevalling.

Jaspis

Beschermt tegen maag, lever en nierkwalen, brengt harmonie tussen lichaam en geest.

Kunziet

Zorgt voor zelfbewustzijn, levenskracht en assertiviteit, kan helpen tegen epilepsie, hysterie, evenwichtsstoornis, hyperventilatie en bij spraakgebrek.

Kyaniet

Voor een beter spraakvermogen. Sterkt het spraakcentrum, helpt tegen stotteren en lispelen. Geeft rust voor heldere uitspraken en concentratievermogen.

Labradoriet

Tegen ontkalking, breuken, groeistoornissen en opvliegers in de menopauze, geeft rust, helpt bij oververmoeidheid en herstelt het evenwicht in de aura.

Lapis Lazuli

Vriendschapssteen, versterkt de liefde en geeft zelfvertrouwen, tegen depressie, epilepsie en beroerte, goed voor het haar, hoge bloeddruk, eczeem en nervositeit.

Larimar

‘Steen van Atlantis’: goed voor opgroeiende kinderen, beschermt tegen botverzwakking, ontsteking van gewrichten, stijve spieren, inspireert tot zelfontwikkeling.

Lavendelkwarts

Tegen stress en overspannenheid.

Lepidoliet

Motiveert de lever en nier hun reinigende functie te activeren.

Maansteen

Schenkt hoop, succes en tevredenheid, tegen menstruatiestoornis, bevordert zwangerschap, goed voor de maag en beschermt tegen ongeluk en vergifitiging.

Magnesiet

Voor vermageren.

Magnetiet

Tegen zenuwpijn en spierpijn.

Malachiet

Tegen reuma en pijn in de gewrichten, arthritis, gezichtsvermogen, menstruatiestoornis, koliek.

Mookaït

Tegen stotteren, beven, overmatig zweten, zorgt voor harmonie tussen lichaam en geest.

Mosagaat

Wilskracht, uithoudingsvermogen, beschermt tijdens zwangerschap.

Nefriet

Voor alle nierziektes, tegen nierstenen en bedplassen.

Obsidiaan - Sneeuwvlok

Vermindert vatbaarheid voor virussen en infecties, tegen koude voeten, laat ons beter de realiteit en onze fouten erkennen en daardoor bewuster te leven.

Obsidiaan - Mahony

Weert bacterieen uit het lichaam en zorgt voor een verbeterde stoelgang, maakt het mogelijk logisch te denken en te concentreren, helpt tegen examenvrees.

Obsidiaan - Regenboog

Hiermee kunnen we beter onze tekortkomingen en verslavingen onder ogen zien en mee leren omgaan of zelfs afwennen. Het geeft kracht het leven, de natuur en de liefde opnieuw te ontdekken.

Olivijn

Sterkt het hart en ogen, schenkt inspiratie, tegen bezetenheid.

Onix

Tegen ongevallen, evenwichtig, gelukkig huwelijk, tegen doofheid.

Opaal

Verbetert het cholesterolgehalte en hoge bloeddruk, tegen longziektes, versterkt hoop en vertrouwen.

Opaliet

Stuurt het slaapcentrum en beschermt dan ook tegen slaapstoringen die door psychische ziektes, zoals schizofrenie, ontstaan. Een zeer evenwichtig makende steen.

Orthoklaas

Beschermt tegen angst om ouder te worden. Helpt bij het vinden van tevredenheid en levensgeluk.

Parel

Tegen tandbederf en ontkalking, goed om te dragen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, leert ons ruimdenkend te zijn en stimuleert innerlijke groei.

Petaliet

Harmoniseert het samenleven met je partner. Schenkt vertrouwen en evenwichtigheid.

Prehniet

Leert je de betrekkelijkheid in het leven te erkennen en in te zien dat gezondheid belangrijker is dan al het andere.

Pietersiet

Combineert de werking van tijgeroog, valkenoog en jaspis in een steen.

Pyriet

Combineert de werking van tijgeroog, valkenoog en jaspis in een steen.

Rhodoniet

Ondersteunt bij verlegenheid en gevoeligheid, verbetert transpiratie en voorkomt daardoor huiduitslag, versterkt het geheugen en positief denken.

Rhodochrosiet

Versterkt het gehele lichaam en helpt ‘s morgens op gang te komen, reguleert de insuline-produktie, activeert de nieren, tegen depressie, verwarring en minderwaardigheidsgevoel.

Robijn

Beschermend tijdens zwangerschap en voorkomt miskraam, hart versterkend, geeft positieve levenskracht.

Rookkwarts

Rustgevend, vermindert nervositeit, zorgt voor helderheid van geest, kan helpen om te stoppen of minderen met roken.

Rozekwarts

Bevordert liefde, kunst en scheppend denken, werkt op de tymusklier.

Rutielkwarts

Tegen bronchitus, goed voor de luchtwegen, bevordert eerlijkheid en oprechtheid.

Saffier

Goed voor ogen en hart, geeft gemoedsrust en trouwe liefde, oprechtheid.

Serpentijn

Activeert het afweersysteem en de hormoonhuishouding. Beschermt tegen infecties van de nieren, hartziektes en water achter de longen. Geeft de mogelijkheid om hooggeplaatste doelen te bereiken.

Silicium

Helpt tegen tropeninfecties en diverse griepvirussen. Reinigt en beschermt de organen. Activeert de lachspier. 

Smaragd

Brengt waterhuishouding in evenwicht, herstelt huidletsel, hoge bloeddruk en ontkalking, brengt tevredenheid en vreugde.

Sodaliet

Kalmerend, tegen te hoge bloeddruk, geeft gevoelige mensen zelfvertrouwen, verdrijft schuldgevoelens en angsten.

Spinel

Helpt bij ontstekingen van de zenuwen en daarmee verbonden spierfuncties.Beschermt tegen maagzweer en maagbloeding. Geeft kracht en helpt tegen angsten.

Sugiliet

Sterkt het immuniteitssysteem en zenuwstelsel, tegen hysterie, angst en nachtmerries, vermindert het gevoel van stress en geeft rust en kalmte.

Tanzaniet

Helpt je de realiteit en daardoor beperkingen onder ogen te zien, helpt je je blik te verruimen.

Thuliet

Beschermt kinderen tegen infecties en griep. Stress-symptomen als zweten, onzekerheid en stotteren worden vermindert. Helpt bij schoolstress en examenangst.

Tijgeroog

Geeft zelfvertrouwen, ontkrampt en verwarmt, tegen astma en verkoudheid.

Toermalijn

Schenkt vriendschap, zelfvertrouwen en concentratie, heeft een omhoog strevende kracht, tegen vallen en struikelen, zenuwachtigheid en verdriet.

Toermalijnkwarts

Werkt zelfde als toermalijn, maar daarnaast ook tegen depressie en hyperventilatie.

Topaas

Versterkt en verscherpt het verstand, tegen uitputting, spataderen, stimuleert de alvleesklier, sterkt de lever, tegen slapeloosheid, smaak opwekkend.

Turkoois

Verkleurt bij ziekte en gevaar, versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden en weert boze blik.

Unakiet

Versterkt de wilskracht en houdt je in het hier en nu.

Valkoog

Tegen ademnood, goed voor de luchtwegen, goede harmonie in het huwelijk.

Vesuvianiet

Ontslakt en reinigt de organen. Activeert vermoeide lusteloze mensen tot handelen en optimisme.

Zirkoon

Stimuleert reiniging van de nieren, goed voor de lever, pancreas (alvleesklier) en milt, steen voor geestelijke wijsheid, verbetert gericht denken en begeleidt ons in onze dromen.

Zonnesteen

Brengt licht in je leven, schenkt levenskracht, tegen melancholie en slapeloosheid.

Zwarte Toermalijn

Beschermt tegen negatieve invloeden uit je omgeving, op electrische apparaten geplaatst kan het schadelijke effecten voorkomen, herstelt persoonlijk evenwicht, doet angsten verdwijnen en versterkt wilskracht.

 


 

Disclaimer:

De eventuele werking van de edelstenen is een samenvatting verkregen uit diverse bronnen. De stenen zijn gegarandeerd echt en van natuurlijke oorsprong. De Oude Aarde neemt echter geen enkele verantwoording en kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele werking of uitstraling van stenen die als zodanig gekocht worden.

Other ways to connect

youtubetwitterfacebook