dolle dino dinsdagen

Dolle Dino Dinsdagen

Op 25 juli, 01,08 en 15 augustus staat de Oude Aarde in het teken van Dino's.

 

Ben jij helemaal fan van dino's en andere fossielen?  Dan mag jij dit echt niet missen!

Het complete arrangement is er vanaf €6,95 per kind, en bestaat uit 5 verschillende activiteiten:

Fossil Dig:

In onze achtertuin leefden er  100 miljoen jaar geleden echte dino's. Tijden een zware storm midden in de winter zijn Dino Rex en zijn gezin in Giethoorn op zoek gegaan naar een geschikte schuilplek. De storm hield 3 dagen aan, toen de wind weer ging liggen en Dino Henry eindelijk de omgeving kon zien werd hij verliefd op het mooie Gieterse landschap. Dino Rex en zijn vrouw besloten om in Giethoorn te blijven wonen.  Op de plek waar het huis van de Familie rex stond staat nu de Oude Aarde! Als wij diep in de grond graven kunnen we tot op de dag van vandaag nog fossielen vinden!  Speciaal voor de Dolle Dino Dinsdagen hebben wij onze achtertuin omgetoverd in een archeologisch centrum. Hier kunnen jullie zelf gaan graven naar verschillende fossielen! Lukt het jou om Dino Rex te vinden?

Fossil rubbing:

Wisten jullie dat Fossielen heuse kunstwerken zijn?  Tijdens deze activiteit kunnen jullie fossielen gaan tekenen. Dit doen wij niet op een gewone manier, maar d.m.v. Fossil Rubbing!  Het fossiel wordt onder een wit papier gelegd, als er daarna met een potlood overheen getekend wordt komt er een afdruk van het fossiel op het papier. Hierdoor ontstaan kunstwerken die rijksmuseum waardig zijn!

Speurtocht door het museum:

Kom van alles te weten over de mineralen en fossielen die je te zien krijgt in het museum aan de hand van een spannende speurtocht.

Goudzoeken in onze Crystal Creek:

Ga als een echte cowboy op zoek naar 'goud' in de kristallenvijver, en wordt een echte goudzoeker! Pas op! Goudkoorts is verslavend!

Crack a Geode:

Heb je ooit een 44 miljoen jaar oude Mexicaanse kristalbol gekraakt? Ontdek zelf de inhoud van deze mysterieuze bollen.

 

U hoeft voor de Dolle Dino Dinsdagen geen reservering te maken.